מסעדות גורמה מומלצות

מסעדות גורמה מומלצות – מה הופך אותן למומלצות?

בעשור האחרון, מסעדות בכלל ומסעדות הגורמה בפרט החלו להופיע כפטריות לאחר הגשם. כחלק מהפריחה הכלכלית שחוותה ישראל בעשור האחרון, ישנה עליה ניכרת בכמות מסעדות הגורמה שנפתחו בארץ (בעיקר בצפון הארץ בגלל התפתחותו של ענף הנופש: צימרים בצפון). מה הופך מסעדה למסעדת גורמה? ומה הופך את אותן מסעדות גורמה למומלצות? ראשית, עלינו להבין מה בעצם מבדיל את אותן מסעדות גורמה מומלצות למסעדות "רגילות". ובכן, מסעדת גורמה נחשבת למסעדה בעלת מודעות גבוהה לאיכות המזון, טיב המרכיבים בהם נעשה שימוש, איכות השירות, דקורצית המסעדה וכמובן ייחוד המנות המוגשות באותה מסעדה. מחיר הבילוי במסעדות גורמה שכאלו, בעיקר המומלצות שבהן, הינו יקר יותר מבילוי במסעדות "שגרתיות" אחרות.

מה הסועדים מחפשים?

כמו בכל אספקט אחר בחיים, גם בעניין בחירת מסעדות גורמה מומלצות, אנשים בדרך כלל נמשכים אל אותן המסעדות שקיבלו המלצה מאדם או גורם אשר נחשב בעיניהם כבעל דעה מוסמכת. ההמלצות הללו יכולות להופיע במגוון במות ומדיות שונות. ניתן למצוא המלצות למסעדות גורמה במדריכי אוכל ייעודיים, באינטרנט וכמובן גם אצל חברים שביקרו במסעדת גורמה כזו או אחרת. מידת השפעת הביקורת על מסעדות הגורמה היא ניכרת, ולעתים אף יש בכוחה של המלצה לגרום למסעדה מסוימת לשגשג, או לחילופין לדחוף אותה לעבר פשיטת רגל. אין לזלזל בכוחה של ביקורת המסעדות – אנשים אכן קוראים ונותנים משקל רב לביקורות, במיוחד לביקורות שליליות.

ביקורת חיובית מול שלילית

מחקר חובבני הראה כי מסעדות גורמה מומלצות ומצליחות הפכו לכאלו רק לאחר ביקורות חיוביות חוזרות ונשנות (ללא אזכורים שליליים כלל) על פני תקופה של מספר חודשים ומעלה, ואילו מסעדות גורמה "בינוניות" ומטה, נוטות לקבל גם לא מעט ביקורות שליליות. אמנם זהו לא מחקר אקדמי, אך ניתן להבין את ההיגיון מאחורי הבחנה זו – כוחה של ביקורת שלילית חזק הרבה יותר מביקורת חיובית, שכן אדם הקורא ביקורת חיובית לוקח את אותה ביקורת בעירבון מוגבל עד אשר היא מאושררת על-ידי עוד ועוד ביקורות חיוביות. אך כאשר אדם קורא ביקורת שלילית (אפילו אחת), הוא נוטה להחליט "לא לקחת סיכון" ולוותר על אותה מסעדה כאופציה.

אוטוריטות בתחום ביקורת המסעדות

בעבר, היו אלה מבקרי מסעדות מפורסמים (גיל חובב, אבי אפרתי, ישראל אהרוני וכו') אשר היו נחשבים לאוטוריטה בתחום האוכל והם אלה שהיו ממליצים על מסעדות גורמה כאלו ואחרות. היום, בעקבות ריבוי מסעדות הגורמה בארץ והקושי במציאת מסעדות גורמה מומלצות, אנשים פונים יותר ויותר אל הפורומים העוסקים במסעדות גורמה מומלצות באינטרנט. עושה רושם כי גם הביקורת של הסועד ה"לא מקצועי" היא בעלת משקל והשפעה על גולש האינטרנט שמחפש מסעדות גורמה מומלצות לסעוד בהן.

סוף דבר

אין ספק שבפני קהל האנשים שטרם סעדו במסעדות גורמה, אך מחפשים אחת כזו, מציאת מסעדות גורמה מומלצות לסעוד בהן יכולה להיות משימה לא פשוטה בכלל, ומכיוון שמדובר בהוצאה כספית לא מבוטלת, מומלץ להקדיש למטלת החיפוש תשומת לב נאותה כך שלא תנחלו אכזבה חלילה.

כתיבת תגובה